Kontaktujte nás

+420 775 770 066

Sečtěte a zaokrouhlete (24.8 + 35.4) *

  • Blog

Decentrální zdroj je odolnější vůči změnám cen

22. 11. 2021
Ceny energií prudce rostou a nikdo neví, kdy se růst zastaví. Ozývají se hlasy, které předpovídají v blízké a střední budoucnosti více podobných skokových nárůstů.

Více

Kterak jsem ke kotelnám přišla

12. 8. 2021
Střípky ze života naší firmy.
Jak se z historičky stala kotelnice aneb život tropí hlouposti :-).
Protože tu máme prázdniny, dovolila jsem si dnešní téma trošku odlehčit. Doufám, že se na mě proto nebudete zlobit.

Více

Řešit teplo v obci chce chladnou hlavu

21. 6. 2021
V ČR je téměř 6300 obcí a i přes to, že existuje velmi hustá síť centrálního zásobování teplem, k mnoha z nich nedosáhne. Teplo si tedy řeší samy a některé jsou nyní v situaci, kdy je nutné najít ekonomicky i environmentálně nejlepší řešení.

Více

Teplo domova z centrálu. Vše má své plusy a mínusy.

16. 6. 2021
V dnešním příspěvku se zaměříme na problematiku centrálního zásobování našich domovů teplem a teplou užitkovou vodou. Jaké jsou jeho plusy a mínusy? Můžeme proti němu vznést vůbec nějaké námitky?

Více

Centrální nebo decentrální zdroje tepla?

16. 6. 2021
Již jsme si definovali centrální a decentrální zdroje tepla a jejich specifika. Pojďme si je nyní porovnat. Je dobré si to napsat mít vše názorně a pohromadě před sebou. Lépe se tak jednomu přemýšlí a rozhoduje. Alespoň já to tak mám nastaveno. Centrální nebo decentrální zdroj tepla? Co je pro mě…

Více

Snižte náklady na teplo a ušetřete    

3. 6. 2021
I vy jste nejspíš připojeni k centrálnímu zdroji, kterým je teplárna nebo elektrárna někde daleko od vašeho domu. Teplo se pak horkovodem dopraví přes výměníky až k vám domů. Náklady na dopravu, ztráty cestou a na odpis zařízení zaplatíte v ceně tepla.  

Jak neplatit tyto “náklady navíc”? Řešením…

Více

Jsou tepelná čerpadla vhodná pro bytové domy?

31. 5. 2021
Přemýšlíte o zlevnění a zkvalitnění provozu vašeho bytového domu nebo jeho kompletní rekonstrukci a váš dům je připojen k dálkovému teplu? Někdo Vás ale informoval o možnosti postavit si vlastní decentrální kotelnu s obnovitelnými zdroji energie. Druzí Vás však před touto variantou varují, a dokonce…

Více

Teplo levně a čistě?

30. 5. 2021
Také řešíte u vás v bytovém domě otázku dodávky a ceny tepla? Zdá se vám ta aktuální cena příliš vysoká? Nebo jste se stávající situací spokojeni a myslíte si, že nemůže být lépe?

Více

Nahoru